America’s Road Team fyller 35 år

Det amerikanska Åkeriförbundet, ATA (American Trucking Associations), bildade America's Road Team 1986. ATA söker nu en ny grupp professionella förare för att utbilda USA om trafiksäkert samspel mellan de olika trafikantgrupperna.

Det handlar om ytterst professionella lastbilsförare med ett stort antal olycksfria mil bakom sig. Deltagarna verkar som ambassadörer och främjar lastbilsbranschen genom att informera allmänheten, media och myndigheter om den vägburna transportindustrins betydelse för landets ekonomi. Vid besök i skolor lyfter man fram föraryrket som en viktigt karriärväg.

– I 35 år har America’s Road Team representerat de bästa yrkesförarna i USA. Denna mångsidiga grupp representerar alla segment av lastbilar och alla regioner i landet. Vi ser fram emot att fortsätta traditionen med engagerade och säkra förare som informerar USA om vår viktiga och avgörande industri, säger ATA:s högste chef Chris Spear.

– Volvo Trucks North America är sedan 19 år tillbaka exklusiv sponsor och samarbetspartner för America’s Road Team. Vi gör det bland annat genom att tillhandahålla en fullt utrustad Volvo VNL 760 dragbil. Dessa män och kvinnor är förebilder och deras säkra körstil anknyter till Volvos varumärke. Förarna kallas ”captains” och de visar på vikten av säkerhet och professionalism inom lastbilsbranschen. Vi uppskattar dessa chaufförers insats och engagemang, säger Magnus Koeck, vice vd för marknadsföring och varumärkeshantering inom Volvo.


Vartannat år utses
en ny grupp av trafiksäkra yrkesförare med bred kompetens som vill delta i lastbilsindustrins engagemang för trafiksäkerhet. På grund av coronapandemin så har ATA fram tills nu skjutit upp urvalsprocessen för nästa America’s Road Team.

ATA har nyligen uppmanat medlemsföretagen att nominera skickliga och skadefria chaufförer. Nomineringarna för America’s Road Team för perioden 2022-23 löper fram till den 10 september 2021.
Finalisterna offentliggörs den 8 november. Det slutliga urvalet äger rum i januari 2022 i Arlington, Virginia.

Under snart 20 år har Volvo samarbetat med amerikanska Åkeriförbundet ATA med att tillhandahålla en dragbil till Roadteamet. En av Volvos mer lyckade PR-satsningar i USA. Foto: VTNA

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-16 09:46
Kategori: Nyheter
Taggar: