Felicia vann kvaltävling till Yrkes-SM

Felicia Bendroth från Tomelilla vann kvaltävling till Yrkes-SM i Halmstad. Tävlingen avgjordes igår och var den sista kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen hölls på Kristinehedsgymnasiet i Halmstad. Dagens vinnare heter Felicia Bendroth och går sista året på Malenagymnasiet inriktning transport i Sjöbo.

Med 126 poäng har Felicia nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022. På andra plats kom Lukas Pehrson, Murtans Trafikskola i Falkenberg med 124 poäng. På en hedrande tredje plats placerade sig Elias Östberg från Viskastrandsgymnasiet i Borås med 116 poäng.

En strålande glad Felicia svarade på den obligatoriska frågan om hur det kändes att vinna.
– Så bra! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna. Vi har bara ägnat någon dag hemma på skolan att träna inför tävlingen. Men är det tävling så vill man ju alltid vinna, säger hon.

Nu har du kvalificerat dig till Yrkes-SM i maj. Hur känns det?
– Ja du, det får vi se när den dagen kommer. Det lär bli tufft, säger Felicia Bendroth.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-30 08:20
Kategori: Nyheter
Taggar: 2021 Gymnasieskolor Halmstad Malenagymnasiet Sjöbo Yrkes-SM