Scania strävar mot att bli klimatneutralt 2040

Scania går med Amazon och Global Optimism in i The Climate Pledge, och är nu ett av bolagen som strävar mot att bli klimatneutralt till 2040 – 10 år tidigare än Parisavtalet.

Scanias vd Christian Levin säger att Scania har satt långtgående klimatmål och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med likasinnade företag och leverera de transformerande åtgärder som krävs för att angripa klimatförändringarna.
– Vi är stolta över att vara i samma sällskap som övriga undertecknare av The Climate Pledge, säger han.

Samarbete är nödvändigt för att snabba på åtgärderna mot klimatförändringar, och Scania ska, tillsammans med övriga 200 företag som undertecknat klimatlöftet, arbeta med ambitiösa åtgärder för att nå klimatneutrala koldioxidutsläpp.
– Tung kommersiell transport är inte längre en sektor där det är svårt att göra en insats. Vi vet hur vi ska minska våra utsläpp. Vi har tekniken och vi vet vad vi behöver göra. Jag uppmanar andra företag i vår industri att följa efter tillsammans med andra intressenter som är inblandade i att nå ett hållbart transportsystem, säger Levin.

The Climate Pledge leds av FN:s tidigare klimatchef och grundare av Global Optimism, Christiana Figueres tillsammans med Tom Rivett-Carnac, tidigare politisk strateg vid UNFCCC, som vill forma en grupp av företag och organisationer redo att hålla ett högre tempo och inspirera till en större utsträckning av klimatåtgärder.

Scania är ett av 86 nya företag som undertecknat klimatlöftet och det gemensamma inflytandet från The Climate Pledge kommer skapa en ekonomi baserad på låga kolutsläpp som får djupgående påverkan på människor, djur och natur och resurser.

Att gå med i The Climate Pledge betyder att Scania lovar följa tre handlingsprinciper med fokus på affärsutveckling:
Regelbundet mäta och rapportera utsläpp av växthusgaser.
Implementera strategier att minska koldioxidutsläpp i enlighet med Parisavtalet, genom verkliga förändringar i affär och innovation, inräknat effektivitetsförbättringar, förnybar energi, materialnedskärningar och andra koldioxidutsläppsminskande åtgärder.
Neutralisera kvarvarande utsläpp med extra, kvantifierbara, verkliga, permanenta och socialt välgörande kompensation för att nå klimatneutrala utsläpp till 2040.

Foto: Gustav Lindh/Scania

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-21 15:28
Kategori: Nyheter
Taggar: