1,5 års fängelse och 12 års inreseförbud efter maskinstöld – i Danmark

En man från Litauen stoppades i somras vid Padborg I Danmark, nära gränsen mot Tyskland. På hans lastbil fanns maskiner som inte tillhörde honom – och nu har det danska rättsväsendet sagt sitt.

Tidigare idag rapporterade vi om två män som försökte smuggla ut stulna cyklar till ett värde av cirka 265 000 svenska kronor från Danmark. Nu kan vi berätta att de båda kommer att få sällskap i spjället av en ”kollega” från Litauen.

Den danska polisen visar återigen prov på att man inte ska pyssla med olagligheter på danskt territorium. En 52-årig man från Litauen förbannar troligtvis det faktum att han inte hade koll på det lite tidigare.

Mannen stoppades med sin lastbil vid Padborg den 4 juli i år. Vid sin sida hade han en 47-årig kompis – och på flaket fanns sju entreprenadmaskiner vars värde, enligt den danska polisen, uppgår till ”minst 1,5 miljoner” danska kronor, vilket motsvarar i runda slängar 2 150 000 svenska.

Maskinerna hade kort dessförinnan anmälts försvunna.

Nyligen föll domen. 52-åringen döms mot sitt nekande till fängelse i 18 månader samt utvisning med inreseförbud till Danmark i tolv år. Mannen har överklagat domen.

Den 47-årige passageraren som stod medåtalad, friades av rätten.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-23 13:20
Kategori: Nyheter
Taggar: