Veho förvärvar Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet

Att accelerera sin tillväxt i Sverige med Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige, är en viktig del i Vehos långsiktiga tillväxtstrategi och komplementerar företagets djupa partnerskap med Daimler Trucks.

Veho är idag importör och återförsäljare samt leverantör av mobilitets- och servicetjänster för Mercedes-Benz personbilar, transportbilar och lastbilar i Finland, Estland, Litauen och sedan den 1 december 2021 även i Lettland. I Sverige bedriver man återförsäljarverksamhet av samma produkter.

Veho levererar hållbara mobilitetslösningar och digitala värdeskapande tjänster för konsumenter, företagskunder och transportsektorn. 2020 omsatte företaget 1,1 miljarder euro och hade 2.200 anställda. Veho grundades som generalagent för Mercedes-Benz i Finland 1939 och har varit familjeägt sedan dess.


Hos Veho är
man mycket glada över att Daimler Truck värdesätter deras långa och framgångsrika åtagande med Mercedes-Benz och att Mercedes-Benz ser Veho som en strategisk affärspartner för de finska, svenska och baltiska marknaderna.
– I nära samarbete med Daimler Truck kan vi nu leverera pålitliga, integrerade och effektiva produkter och tjänster för våra kunder, karriärmöjligheter för vår personal och tillväxtmöjligheter för våra partners på alla marknadsområden. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder och att förutse deras behov, genom att använda verktyg, kunskap och metoder som vi fått på våra olika marknader”, säger Vehos vd Juha Ruotsalainen.

Import och distribution av Mercedes-Benz lastbilar kommer att bedrivas med bas i Malmö. Övertagandet är planerat till andra kvartalet 2022 och förvärvet är villkorat godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-08 13:28
Kategori:
Taggar: Daimler Distribution Import-Export Lastbilar Mercedes-Bentz Transport Vägtransporter Veho