Utan Elin ingen riktig sommar!

13 ton grädde åt gången. Utan det blir det ingen glass i sommar. Elin Andersson levererar den nödvändiga ingrediensen till Triumf glass i Sävedalen.

Men Elin kör mer än så.
– Jag kör allt möjligt kan jag säga. Har jag en ”insamlingstur” så är jag ute på gårdarna och hämtar mjölk och levererar till Falköpings mejeri. Vissa veckor så kör jag upp till Grådö mejeri i Dalarna, som är en del av Falköpings mejeri.
Sen då vissa veckor till Triumf glass och ibland också till Orkla i Örebro som gör pulvermixer, desserter och Risifrutti.

Den morgon när Proffs haffar henne hos Triumf glass i Sävedalen har hon 13 ton grädde i tanken.

Elin börjar oftast 04.30 på morgonen och kör sen fram till 16-16.30.
– Men när jag kör grädde till Triumf glass slutar jag runt 11 på förmiddagen.


Elin har kört lastbil
i två och ett halvt år, och har varit hos Per Hultbergs Åkeri sedan sommaren 2020.

Vad gillar du mest med lastbilsjobbet?
– Det är ”bara häftigt” att köra lastbil tycker jag. Sen har man ju sina dagar när man undrar ”vad håller jag på med?” Men ändå … man får se väldigt mycket fin natur, det är mycket upplevelser, och så är det frihet under ansvar.

Läs hela reportaget om Elin Andersson i tidningen Proffs (nr 8-2022). Har du inte tidningen så teckna en prenumeration!
Du kan även hämta ett ex av tidningen i Proffs monter på Elmia Lastbil (monter D05:58).


Om artikeln

Publicerad: 2022-08-17 07:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Grådö Orkla Per Hultbergs Åkeri AB Triumf glass