Best Transport öppnar utbildningscentrum för yrkesförare

För fem år sedan lanserade Best Transport förarutbildningen Best Academy – en tvådagarsutbildning för yrkesförare. Nu storsatsar last mile-bolaget ytterligare på yrkesförare genom att öppna ett nytt utbildningscentrum på terminalen i Stockholm.

Sedan många år tillbaka har det larmats från transportbranschen om att det råder stor brist på yrkesförare. Best Transport införde redan för fem år sedan utbildningen Best Academy för att hjälpa de åkerier som är anslutna till Best Transport att locka till sig, utveckla och behålla förare. Sedan dess har hundratals förare genomgått utbildningen och slussats ut i företagets verksamhet.

Efterfrågan på utbildade chaufförer är dock fortfarande hög vilket har gjort att Best Transport nu öppnar ett nytt utbildningscentrum för yrkesförare på terminalen i Stockholm. I utbildningslokalen får förare gå de digitala utbildningarna i Best Academy samt genomföra praktiska moment som uppstår i en yrkesförares arbetsvardag. Tillsammans med Best Transports förarinstruktörer gås arbetsverktyg och utrustning igenom likväl som kundbemötande, regler och lokalkännedom.

Med det nya utbildningscentrumet sätter man ytterligare fokus på att säkerställa att förarna känner sig trygga och säkra inom alla moment som yrket innefattar.
– Jag är övertygad om att det kommer göra att fler förare i förlängningen väljer att fortsätta sin karriär inom transportbranschen. Det är viktigt, inte minst eftersom det fortfarande råder stor brist på yrkesförare, säger Dennis Ericsson Freij, förarinstruktör på Best Transport.

Best Academy har sedan det lanserades i Best Transports stockholmsverksamhet 2018 vidareutvecklats och finns nu också etablerat i Göteborg och Malmö. Fyra heltidsanställda förarinstruktörer håller löpande i utbildningarna som, utöver att utbilda fler verksamma yrkesförare, även syftar till att kvalitetssäkra företagets leveranser och säkerställa en god leveransupplevelse för kunderna.

Best Transport är övertygade om att Best Academy är ett framgångsrikt koncept och det känns därför väldigt naturligt att de nu investerar i en ny fräsch utbildningslokal där deras förarinstruktörer får ännu bättre förutsättningar för att utbilda framtidens förare.
– Tack vare Best Academy och våra förarinstruktörers gedigna insatser säkerställer vi kvaliteten på vår verksamhet, vilket i sin tur gör att vi kan uppnå vår ambition om att leverera en kundupplevelse i världsklass, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-19 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Academy Best Transport Förarbrist Förarutbildning