På bilden från vänster: Mattias Nilsson, Central Coordinator and Specialist Occupational Health och Michael Ängbacken, Chief People Officer, Cluster Nordics på DB Schenker. På bilden från vänster: Mattias Nilsson, Central Coordinator and Specialist Occupational Health och Michael Ängbacken, Chief People Officer, Cluster Nordics på DB Schenker.

DB Schenker Sverige finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2023

För sjätte året i rad utser Feelgood "Sveriges friskaste företag". Som en av sex finalister har DB Schenker visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Att DB Schenker är en av finalisterna motiverar Feelgood så här:
För DB Schenker Sverige är medarbetarnas välmående en förutsättning, både för en fungerande verksamhet och för att skapa god samhällsnytta. Arbetet med ledarutveckling och utbildning är välstrukturerat. Alla medarbetare utbildas i arbetsmiljö och får vara delaktiga i framtagande av processer. Innovativa värdegrunds- och likabehandlingsspel uppmärksammar kulturen och ger nya perspektiv, och hälsa uppmuntras genom olika hälsofrämjande aktiviteter.
Arbetsmiljöarbetet har god systematik, med nätverk av arbetsmiljösamordnare och högt engagemang för säkerheten. Ett värdefullt arbete med incidentrapportering ger möjlighet att proaktivt skapa en säker arbetsplats.

– Det är genom ett utvecklande ledarskap som våra medarbetare bygger inre motivation och kan uppnå sin fulla potential. Våra ledare bidrar således till en lärande organisation. DB Schenkers kultur präglas av samhörighet, en vilja att utmana sig själv och andra, samt öppenhet och tilltro till varandra. Genom detta skapar vi förutsättningar för alla medarbetare att växa som individer. Det är alltså som ett lag med ett gemensamt mål som vi banar vi väg för fortsatta framgångar för DB Schenker, säger Michael Ängbacken, Chief People Officer, Cluster Nordics på DB Schenker.

– DB Schenker är duktiga på att skapa delaktighet, vilket syns i hur de månar om att ta med medarbetarna i arbetet med arbetsmiljö – både i ledarskap och medarbetarskap, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Carola Lemne, tidigare vd på Svenskt Näringsliv och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, vd på Feelgood.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-21 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Feelgood Sveriges friskaste företag Utmärkelser