Illustration: Hedin Mobility Group Illustration: Hedin Mobility Group

Hedin bygger sex fullserviceanläggningar

Hedin Mobility Group bygger nya anläggningar för både person- och lastbilar i Linköping på en yta om cirka 15 000 kvadratmeter längs E4 vid norra infarten.

– När vi utvecklar ett område i den här omfattningen är det viktigt att skapa något som är optimerat för verksamheten både utifrån läge, funktion och framtida drift, säger Robert Bengtsson, vd på Tuve Bygg, som är ett byggbolag som ingår i Hedingruppen.

Den sista etappen i området omfattar bland annat en toppmodern serviceanläggning för Mercedes-Benz lastbilar och försäljning av flera bilmärken.

Serviceverkstaden för lastbilar, där de servar både el-, bensin- och dieselfordon, har fem genomgående skepp på vardera 30 meter vardera i verkstadsdelen.

I området bygger de även parkering där de planerar för laddplatser för både personbilar och tunga fordon. Anläggningen i sin helhet beräknas vara klar våren 2024.
– Att utveckla och hela tiden förbättra vårt koncept för bilhallar är ett måste med en produkt som hela tiden måste förnya sig för att stå sig i konkurrensen, tillägger Robert Bengtsson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-13 13:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Hedin Mobility Group Serviceanläggningar