Linus Trulsson, utvecklingschef och Mattias Nyberg, produktchef på Logic Link bjuder in till temavecka för landets transportledningar. Linus Trulsson, utvecklingschef och Mattias Nyberg, produktchef på Logic Link bjuder in till temavecka för landets transportledningar.

Logic Link sätter transportledarna i fokus under temavecka

Sveriges lastbilschaufförer är viktiga för att hålla landet rullande, det visste du så klart. Men en minst lika viktig grupp är transportplanerare – en yrkeskår som Logic Link vill uppmärksamma genom att leda diskussioner en hel vecka kring kapacitet, godsflöden och samarbete mellan åkerier.

Att driva ett åkeri har alltid varit en tuff utmaning. Kanske ännu tuffare idag då omvärldsfaktorer tvingar branschen till än fler och större utmaningar.

Logic Link förklarar i ett pressmeddelande att det nu sker ett skifte inom branschen där åkerier behöver ta mer betalt på grund av den gröna omställning, höjda DMT och inflation, samtidigt som man behöver förbättra marginaler för att ha utrymme till löner som bör följa utvecklingen.

Fyllnadsgrad är en av få faktorer som går att påverka genom samarbete och som ger en direkt inverkan på resultatet. Att köra rätt lass i rätt riktning är en förutsättning för förbättrad lönsamhet, mindre miljöpåverkan och en bättre arbetsmiljö, förklarar Logic Link.

Att dela lass mellan olika transportledningar sker idag mest via e-post och telefon, vilket Logic Link menar är både mödosamt, oöverblickbart och kräver mycket administration. Företaget har därför introducerat en gemensam plattform för Sveriges åkerier där godsflöden och kapacitet synliggörs publikt eller i privata grupper.

Logic Link meddelar att man nu tar initiativet att som oberoende aktör arrangera ett lättsamt och underhållande event för att lyfta fram dirigenterna i transportbranschen. Ett 30-tal av Sveriges transportledningar intervjuas kring deras arbetssätt, syn på samarbete i branschen och tankar om framtiden.

Eventet sker i podcastformat online via logiclink.se och sociala medier 24:e – 28:e april kl 09:00 – 12:00.

Läs även: Logic Link lanserar sin marknadsplats för transporter

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-05 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Logic Link