Tempconkoncernen och AX Transport tecknar samarbetsavtal

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan Tempconkoncernen och AX Transport där AX Transport blir underleverantör av temperaturkontrollerade transport- och logistiktjänster i Stockholmsområdet. Samtidigt har verksamheten inom Tempcon Stockholm överlåtits till AX Transport. Verksamheten utgår ifrån Tumba även fortsättningsvis.

Sedan 2019 har både Tempcon Stockholm AB och AX Transport AB bedrivit verksamhet inom tempererade transporter till mottagare i Stockholmsområdet. Båda verksamheterna har utgått ifrån samma fastighet på Tuna Gårdsväg i Tumba. Nu har ett avtal om samarbete tecknats samtidigt som verksamheten i Tempcon Stockholm, såsom personal, fordon och lokaler, har överlåtits till AX Transport.

Avtalsansvariga för samtliga av Tempcon Stockholms kunduppdrag kommer även fortsättningsvis att vara Tempconbolagen Klimat-Transport, Tommy Nordbergh Åkeri, Abbekås Åkeri, Erling Andersson Åkeri med flera. AX Transport behåller också sina nuvarande kundavtal oförändrat.

– Genom överlåtelsen och det strategiska samarbetet med AX Transport får vi ännu bättre möjligheter att nu ta nya och större affärer, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Detta då vår gemensamma kapacitet för temperaturkontrollerade lager-, terminal- och transporttjänster nu kraftigt ökar i Stockholmsområdet.

– För oss på AX Transport känns det här nya, strategiska samarbetet mycket bra, säger Henrik Lindahl, vd på AX Transport. Vi har redan idag en väl utvecklad verksamhet men i och med överlåtelsen får vi nya möjligheter och inte minst vad gäller kontakten med Tempconbolagen.

Samarbetsavtalet påverkar inte verksamheten inom Tempcons andra dotterbolag i Stockholmsområdet, Widriksson Logistik, som erbjuder logistiklösningar för last mile-distribution i större städer.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-06 09:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Ax Transport AB Företagsnyheter Tempcon Group