Foto: Guerel Sahin Foto: Guerel Sahin

Hedin Mobility Group köper tysk återförsäljargrupp

Hedin Automotive GmbH, ett helägt dotterbolag till Hedin Mobility Group AB (publ), har ingått avtal med Torpedo Garage Holding GmbH & Co. KG och Torpedo LT Investment GmbH om att förvärva sammanlagt åtta företag inom vilka all fordonsrelaterad verksamhet under varumärket Torpedo Gruppe bedrivs.

Genom förvärvet utökar Hedin Mobility Group sin paneuropeiska verksamhet och etablerar en betydande närvaro på en av världens största fordonsmarknader.

Genom förvärvet kommer Hedin Mobility Group att bygga vidare på sin nuvarande verksamhet i Tyskland till att ha en heltäckande fordonsaffär – från import och distribution av fordon och reservdelar till återförsäljning och servicemarknadstjänster – och stärker därmed koncernens position som en ledande europeisk partner inom fordonsbranschen.

Torpedo Gruppe grundades 1928 och är en av de äldsta och största återförsäljargrupperna i Tyskland. Koncernen är än idag familjeägd, med fjärde generationen engagerade i den operativa ledningen.

Torpedo Gruppe erbjuder privat- och företagskunder ett helhetskoncept med försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar, biluthyrning, försäkrings- och finansieringslösningar samt en komplett servicemarknadsaffär.

År 2022 sålde Torpedo Gruppe totalt 12 000 nya och begagnade fordon och hade en nettoomsättning på 526 MEUR (agentaffären inkluderat). Cirka 1 260 personer är anställda i koncernen. Huvudkontoret, som tillhandahåller koncernövergripande funktioner och tjänster, ligger i Kaiserslautern.

Torpedo Gruppe finns på 21 platser i Brandenburg, Sachsen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Hessen och Baden-Württemberg och representerar Mercedes-Benz, smart, Hyundai och Land Rover. Koncernen är också en av återförsäljargrupperna som säljer BYD på den tyska marknaden, där Hedin-ägda Hedin Electric Mobility GmbH sedan 2022 är distributör av elbilsmärkets personbilar.

Förutom att Hedin Mobility Groups samarbete med BYD stärks till att omfatta egen tysk återförsäljarverksamhet innebär förvärvet av Torpedo Gruppe att koncernen fortsätter att växa med Hyundai, ett varumärke som lades till i portföljen i höstas.

Vidare kommer Hedin Mobility Group fortsätta bygga vidare på sina långvariga partnerskap med Daimler Truck, Land Rover samt Mercedes-Benz, som Hedin-koncernen efter slutfört förvärv kommer att representera på åtta europeiska marknader vid cirka 80 anläggningar.

Transaktionerna är föremål för myndighetsgodkännande och förväntas slutföras under andra halvåret 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-25 08:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Hedin Mobility Group Torpedo Gruppe