Med fler än 60 anmälda lastbilar till årets Trailer Wood Trophy och rekordmånga fordon anmälda till veteranfordonsutställningen, lär Skog & Traktor 2023 bli något alldeles extra. Med fler än 60 anmälda lastbilar till årets Trailer Wood Trophy och rekordmånga fordon anmälda till veteranfordonsutställningen, lär Skog & Traktor 2023 bli något alldeles extra.

Trailer Wood Trophy 2023 avgörs på Skog & Traktor

Vem har den fräckaste timmerbilen i branschen? Det får vi snart veta. Fler fordon än någonsin har anmält sig till tävlingen Trailer Wood Trophy på Skog & Traktor 2023.

Den 5-6 maj är det dags att besöka Skog & Traktor, Sydöstra Sveriges största branschmässa inom skog på Emmaboda Flygbana. Evenemanget är ett intressant resmål för den som arbetar med skogsbruk, lantbruk, grönytor, ATV och vedhantering.

På plats på mässan finns representanter från företag och organisationer i branschen som visar upp intressanta nyheter och heta produkter. Det kommer även att pågå demonstrationer av maskiner på området.
– Vårt demoområde är helt nytt för i år och ger oss en bättre möjlighet att visa även de större maskinerna i arbete, säger Jonas Ericsson som är säljare på Skog & Traktor.

Timmerbilarnas egen tävling, Trailer Wood Trophy, har blivit ett stående inslag på mässan, där mängder av ombyggda och fantasifullt lackade lastbilar samlas och gör upp om vem som blir årets vinnare. I år deltar fler fordon än tidigare i kampen.
– Över 60 bilar är anmälda och det finns många spännande ekipage bland dem vilket kommer att göra det svårt för juryn, säger projektledare Anders Blomgren.

Förutom de nyare fordonen finns även en mängd äldre traktorer och klassiska lastbilar på plats och som deltar i veteranfordonsutställningen. I år är det rekordmånga fordon anmälda.

Den som gillar hästkrafter ska inte missa att kolla in de specialbyggda traktorerna från Team Öland som tävlar i tractor pulling. Teamet har lovat att starta upp dessa monstermaskiner. Vad sägs till exempel om att få hör hur en kompressormatad Chevrolet metanol-V8 på nio liter och 1 800 hästkrafter låter?

Kom till Skog & Traktor i helgen. Knyt kontakter och kolla in nyheterna i branschen, eller bara njut av alla mäktiga maskiner som arbetar i våra svenska skogar.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-04 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Skog & Traktor Timmerbilar Trailer Wood Trophy Veteranlastbilar