Foto: Varbergs Grävteknik / Facebook Foto: Varbergs Grävteknik / Facebook

Bellman Group köper Varbergs Grävteknik

Bellman Group har tecknat avtal om förvärv av Varbergs Grävteknik AB, ett företag med bas strax norr om Varberg som är verksamt inom sortering, krossning, återvinning samt mark- och anläggningsarbeten. Bolagets huvudsakliga marknad sträcker sig från Halland till Göteborg.

Varbergs Grävteknik har cirka 20 anställda och merparten av verksamheten bedrivs med egna resurser. Räkenskapsåret 2021/22 omsatte Varbergs Grävteknik 71,3 MSEK med ett EBITA-resultat om 9,7 MSEK.

– Genom förvärvet av Varbergs Grävteknik stärker Bellman Group sin närvaro i västra Sverige, en region med ett stort behov av utbyggd infrastruktur och logistikfastigheter. Vi känner Mathias Gustafson sedan tidigare och är mycket glada över att Varbergs Grävteknik vill ansluta till gruppen. Att samarbeta med Varbergs Grävteknik, främst från Norrvidinges, Samgrävs och Ivarssons sida, ser vi som mycket positivt, säger Magnus Persson, vd Bellman Group.

Varbergs Grävteknik, som ägs av Mathias Gustafson, kommer att ingå i Bellman Groups affärsområde Syd.
– Att bli delägare i Bellman Group och fortsätta driva Varbergs Grävteknik i ett större sammanhang känns väldigt roligt och spännande. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna expandera snabbare genom att utöka vårt kunderbjudande tillsammans med kollegorna i Bellman Group, säger Mathias Gustafson, vd Varbergs Grävteknik.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-04 12:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Bellman Group Företagsäffärer Varbergs Grävteknik