Foto: Simeon Group Foto: Simeon Group

Simeon tar hand om Kosans gasolleveranser till Sverige och Norge

Den finska Simeonkoncernen och Kosan Gas har undertecknat ett nytt avtal som omfattar gasol (LPG) logistiktjänster i Sverige och Norge. Det nya avtalet träder i kraft den 1 oktober i år.

Kosan Gas, grundat 1929, är Nordens ledande leverantör av gasol i bulk. Företaget är dotterbolag till UGI Corporation, som är en av världens största energikoncerner.
– Vi har haft ett långvarigt och bra samarbete med Simeon som vår logistikpartner i Finland, så vi är glada att utöka vårt samarbete ytterligare, säger Conor Andrews, teknisk driftchef på Kosan Gas.

– Detta är ett betydelsefullt avtal för oss, samt representerar också en betydande milstolpe i vår målsättning att växa inom gasbranschen i Sverige och etablera Simeons verksamhet i Norge, kommenterar Petri Örni, landschef för Simeons verksamheter i Sverige och Norge.

Simeon är ett logistikföretag som grundades 1983 och fokuserar på flytande bulktransporter. Simeon erbjuder tjänster med 300 företagsägda lastbilar och 40 underleverantör lastbilar i Finland, Estland, Lettland, Litauen, Sverige och Norge.

Koncernen sysselsätter över 600 personer och huvudkontoret ligger i Nurmijärvi, Finland.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-20 11:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Gasoltransporter Kosan Gas Logistik Simeon