Genrebild. Genrebild.

Dyrt för brittiskt åkeri och markägare att fuldumpa avfall

Ett brittiskt åkeri hamnade i domstolen efter att ha fuldumpat klassat avfall. Notan landade på motsvarande nästan 291 990 svenska kronor. Markägaren där avfallet dumpades hade tagit emot alldeles förmycket klassat avfall och dennes nota landade på motsvarande 1 414 240 svenska kronor.

Markägaren hade tillstånd för upp till 1 000 ton avfall, men när miljöinspektionen kom till platsen fann de cirka 14 500 ton. Det hjälpte inte att markägaren hävdade att han trodde de fick ta emot 10 000 ton, en siffra som är tydligt deklarerad i tillståndet.

I markägarens böter är motsvarande cirka 154 358 svenska kronor för den ekonomiska vinning företaget tillskansat sig genom att ta emot mer avfall än tillåtet, skriver Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-17 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Avfall Böter sopor