Foto: Heidi Bodensjö/Proffs/arkiv. Foto: Heidi Bodensjö/Proffs/arkiv.

Efter väpnat rån i UK – polisen ber allmänheten om hjälp

De kriminella blir allt mer hänsynslösa. Brittiska polisen behöver hjälp av allmänheten efter att en lastbilschaufför den 8 augusti hotades med pistol medan hans lastbil plundrades. ”De som körde i området vid tidpunkten och har dashcams, ber vi titta igenom inspelningarna och höra av sig till oss om de upptäcker något”, säger kriminalchef James Waterson.

Händelsen inträffade vid 3-tiden på morgonen när chauffören klev ur sin lastbil efter att ha blivit störd. Då kom en man fram och riktade en pistol mot honom och beordrade chauffören att gå in i hytten igen.

Chauffören gjorde som han blivit tillsagd och kort därefter kör en 7,5 ton lastbil fram och flera personer började lossa godset från lastbilen.

Ingen skadades fysiskt under tillgreppet, men kriminalchef James Waterson från South Oxfordshire och Vale of White Horse Priority Crime Team, vädjar nu till alla som har information om detta rån och att de ska träda fram.

Waterson efterlyser också bevis som kan ha fångats upp av en dashcam. ”Vem som helst med information eller som bevittnat något som kan hjälpa oss, exempelvis de som använder dashcams, bör höra av sig till oss, sade han, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-10 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dashcam Godsstöld Stöld ur Lastbil Vapenhot Väpnat Ron