Omkring 400 snygga lastbilar från Norden och övriga Europa deltar i 2023 års Nordic Trophy på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. På fredagskvällen samlas de till en mäktig ljusshow. Foto: Joachim Cruus. Omkring 400 snygga lastbilar från Norden och övriga Europa deltar i 2023 års Nordic Trophy på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. På fredagskvällen samlas de till en mäktig ljusshow. Foto: Joachim Cruus.

Trucking Festival för 20:e gången

Dags att ta fram putstrasorna för den tunga festivalen i Mantorp den 25–26 augusti då Trailer Trucking Festival avhålls i Mantorp. 400 fordon ställs ut och tävlar om olika priser tillsammans med ett rekordstort deltagande av branschutställare.

Nordic Trophy som handlar om vilken lastbil som är snyggast, drogs igång redan 1980 av tidningen Trailer. Två år senare arrangerades tävlingen på Mantorp Park i samband med den första upplagan av Trailer Trucking Festival.

I år är det dags att arrangera Trucking Festival för 20:e gången, just på Mantorp Park och det blir den 43:e Nordic Trophy-tävlingen i ordningen som ska avgöras i samband med detta. På plats kommer 400 putsade lastbilar från 14 länder i Europa att finnas. De kommer från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Lettland, Polen, Tyskland, Nederländerna, Belgien, England, Frankrike, Schweiz, Österrike och Turkiet.

Nordic Trophy värnar om truckerkulturen och många av bilarna ser ut som rullande konstverk både invändigt och utvändigt. Värt satt nämna är att 99 procent är yrkesfordon som till vardags används i dagligt arbete ute på åkerier.

Nordic Trophy avgörs på lördagen, men startar redan under fredagen då de tio vassaste bilarna från förra årets tävling, de som tävlar i Mästarklassen, finns på plats.

Branschutställningen består av närmare 100 utställare som visar upp sina produkter. Alla de stora lastbilsmärkena finns på plats och det kommer ett finnas möjlighet att provköra.

Utöver lastbilstillverkarna ställer påbyggare, kran- och släpvagnstillverkare och en mängd andra företag inom tillbehörsindustrin ut sina produkter och presenterar sina nyheter.

Före detta truckracingföraren Boije Ovebrink från Motala kommer att finnas på plats tillsammans med ett stort antal medlemmar i Volvo FH16-klubben. De kommer bland annat att kora ”Sveriges Tuffaste FH16”. Boije visar även upp sin kraftfulla Volvo ”The Iron Knight” som han varit på turné med runt stora delar av världen.

Utöver detta blir det bland annat FMX-uppvisningar, SM i krankörning, veteranbilsutställning, modellbilsutställning i form av Mini Nordic Trophy, magnifik ljusshow och en hel del annat smått och gott för hela familjen under dagarna två.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-23 09:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Boije Lastbilsstyling lastbilsutställning Mantorp Park Nordic Trophy Trailer Truckerkultur