Foto: Mikael Enbom Foto: Mikael Enbom

Dags för kval till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer i Mellansverige

Om en vecka, tisdagen den 19 september, är det dags för den andra av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes-SM 2024. Den här gången är tävlingen i Eskilstuna. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag. Tävlingen hålls på Rekarnegymnasiet, Eskilstuna.

Stor koncentration och gott omdöme krävs när olika tävlingsmoment som lastsäkring och precisionskörning för både lastbil och truck ska genomföras. Utöver dem tillkommer också teoretiska prov som eleverna ska skriva.

Segrarna i varje kvaltävling kvalificerar sig till Yrkes-SM som 2024 genomförs i Karlstad.

Här kan du ladda ner deltagarlistan för den kommande kvaltävlingen (pdf).

Arrangör är Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA), Huvudpartner är Volvo Lastvagnar, som förser tävlingen med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-12 15:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Eskilstuna Kvaltävling Yrkes-SM