Foto: Shell Foto: Shell

Shell har öppnat världens största laddstation

Shell har idag över 40 000 publika laddpunkter världen över, med målet att växa till 200 000 laddpunkter till 2030. Planen är att bygga ett globalt nätverk med attraktiva laddhubbar längs större vägar och vid viktiga besöksmål som livsmedelsbutiker.

I en jättesatsning har Shell Mobility nu öppnat upp ett nytt flaggskepp i världsklass. Det genom världens absolut största laddstation med 258 snabbladdare. Den nya stationen är belägen 2,5 kilometer utanför Shenzhen flygplats i Kina och är ett samarbete mellan Shell Mobility och biltillverkaren BYD.

Under en första provperiod har stationen laddat fler än 3 300 elbilar varje dag. I anslutning till stationen finns en mindre livsmedelsbutik, ett café, varuautomater och en lounge med faciliteter.

– Öppnandet av den nya laddplatsen är en del av vårt pågående arbete för att möta det växande behoven hos våra kunder i Kina. Vi vet att elbilsförare letar efter en laddningsupplevelse som är snabb, tillgänglig och bekväm. Kina är en av de viktigaste tillväxtmarknaderna för Shell Mobility, berättar István Kapitány, global chef för Shell Mobility som ansvarar för utbyggnaden.

På taken över laddplatserna finns solpaneler som kan generera 300 000 kWh el per år.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-27 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Laddinfrastruktur Shell