Kvaltävlingarnas huvudpartner är Volvo Lastvagnar, som förser tävlingen med toppmoderna och ändamålsenliga fordon. Foto: Liza Simonsson. Kvaltävlingarnas huvudpartner är Volvo Lastvagnar, som förser tävlingen med toppmoderna och ändamålsenliga fordon. Foto: Liza Simonsson.

Yrkes-SM 2024 – dags för kval i norra Sverige

Kvalet äger rum den 14 september på Timrå gymnasium och är en av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes SM 2024. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag.

I ett samarrangemang till detta bjuder TiGy (Timrå gymnasium) in till lastbilsutställningen ”Årets-Lastbil-Yrkes-Förarens-Dag” för att uppmärksamma Yrkesförarna samt för att allmänheten ska få se snygga lastbilar.

Samtidigt under dagen anordnas en mässa för företag där de får en fin möjlighet att visa upp just sin verksamhet och knyta kontakter med blivande medarbetare genom att exempelvis erbjuda APL.

Stor koncentration och gott omdöme krävs när olika tävlingsmoment som lastsäkring och precisionskörning för både lastbil och truck ska genomföras. Utöver det tillkommer också teoretiska prov som eleverna ska skriva.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-08 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: APL lastbilsutställning Timrå Gymnasium Unga Lastbilschaufförer Volvo Yrkes-SM Yrkesförarnas Dag