Victor Ståhlkrantz, försäljningschef Car-O-Liner och Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege. Victor Ståhlkrantz, försäljningschef Car-O-Liner och Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

Car-O-Liner och Motorbranschcollege inleder samarbete

Car-O-Liner, som bedriver tillverkning, försäljning och utbildning på utrustning för reparationer av krockskadade fordon, inleder samarbete med Motorbranschcollege. Det sker en snabb teknikutveckling med hybrida material i bilarna samt att modellerna hela tiden blir fler, vilket gör att skadeyrket utvecklas, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Enligt en nyligen genomförd undersökning (Tempen på motorbranschen 2023, Transportföretagen) behöver skadeverkstäder i landet rekrytera cirka 750 bilskadereparatörer, bilplåtslagare och plastreparatörer under de kommande tre åren. Det nya samarbetet mellan Car-O-Liner och Motorbranschcollege är av yttersta betydelse för att förse branschen med kompetent arbetskraft för att möta denna utmaning.

– Yrket för en skadereparatör blir bredare, mer komplext och innehållsrikt hela tiden. Det innebär att kompetensen måste öka hos de som anställs. Vi letar efter olika personlighetstyper att rekrytera och för att attrahera fler unga till vår bransch behöver vi arbeta aktivt med och nära gymnasieskolor som utbildar till våra yrken, säger Victor Ståhlkrantz, försäljningschef Car-O-Liner Sverige.

Därför har Car-O-Liner valt att inleda samarbete med Motorbranschcollege i syfte att stödja och utveckla certifierade fordonstekniska gymnasieskolor med skadeinriktning runt om i landet.
– Att en global aktör som Car-O-Liner inleder ett samarbete Motorbranschcollege ser vi som ett kvitto på att branschen prioriterar certifierade skolor. Genom samarbetet med Motorbranschcollege kommer Car-O-Liner att bidra med sin expertis och erfarenhet för att utbilda och skapa en ny generation av skadereparatörer, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

Samarbetet innebär att certifierade skolor med skadeinriktning kommer att få tillgång till Car-O-Liners kunskaper inom utrustning och reparationsmetoder samt tillgång till deras utbildningar. Car-O-Liner kommer att engagera sig särskilt i några utvalda skolor.

Vid nästa träff för certifierade Motorbranschcollege som äger rum på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping 12–13 mars 2024 kommer Car-O-Liner medverka i programpunkter om skadereparationer.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-10 15:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Car-O-Liner Företagsnyheter Motorbranschcollege Utbildning