Från vänster: Martin Ishak, Sales Manager. René Sidor, Managing Director Nordic. Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden European Logistics och Branch Manager Jönköping. Mats Larsson, Operation Manager. Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager. Från vänster: Martin Ishak, Sales Manager. René Sidor, Managing Director Nordic. Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden European Logistics och Branch Manager Jönköping. Mats Larsson, Operation Manager. Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager.

Dachser Sweden bygger nytt i Jönköping

Dachser Sweden fortsätter resan framåt och bygger nu för framtiden med nya lokaler i Jönköping. Med 1 600 kvadratmeter kontor, 10 000 kvadratmeter logistiklager och 6 200 kvadratmeter cross dock terminal, blir den nya filialen den största av koncernens platskontor i Norden.

Dachser Sweden har sedan start 2005 stegvis tagit sig in på den svenska marknaden och har under de senaste åren visat på kontinuerlig och stabil tillväxt.
– Vi bygger för framtiden. Det finns en stor potential för Dachser i Sverige och vi satsar högt. Att bygga nytt är en av pusselbitarna för att vi ska nå dit”, säger Carl-Johan Westas, Branch Manager vid Dachser Swedens filial i Jönköping samt Country Manager Sweden European Logistics.

Sedan 2017 har Jönköpingsfilialen huserat i hyrda lokaler placerade på Solåsvägen i utkanten av Jönköping. Växtvärken är nu ett faktum, men under 2024 går flytten till nybyggda lokaler söder om Jönköping längs med E4 och riksväg 30, nära trafikplats Stigamo i Vaggeryds kommun.

Jönköpingsregionen utsågs under 2023 till tredje bästa logistikläget i Sverige, mycket på grund av den centrala placeringen i Norden. Dachser Swedens placering av den nya filialen är inget undantag.

Det 10 000 kvadratmeter stora tredjeparts logistiklagret (TPL) med en takhöjd på 12 meter, kommer agera som en central punkt för lagerhållning för hela det nordiska nätverket. Nybyggnationen innebär en utökning av den befintliga lagerverksamheten, från 5 800 till 11 000 pallplatser.

Logistikbranschen är likt många andra branscher på väg in en digitaliserad värld, men för Dachser är logistikbranschen en verksamhet som drivs av människor för människor och så kommer det alltid att vara. Därför har klimat och arbetsmiljö varit i fokus under planeringen av de nya lokalerna.

Hela byggnaden blir klimatneutral tack vare solceller på taket och i byggnationen tas framtida planer för utökning av transporter med ellastbilar med i beräkningarna. Nya moderna lokaler skapar naturligt förutsättningar för förbättrad arbetsmiljö för anställda. Stora ytor med bra belysning på både terminal och lager skapar en säkrare arbetsplats. -Johan Westas.

Placeringen av filialen är något som också är noga tilltänkt sett till klimatpåverkan.
– Enligt våra beräkningar är detta den bästa möjliga geografiska positionen för att effektivisera våra transporter sett till CO2 utsläpp, säger Tanja Turkanovic, HSE Manager för Dachser Sweden.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-27 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Dachser Sweden Godsterminal Godstransport Jönköping Lagerbyggnad TPL Vägtransport