Foto: DSV pressmaterial. Foto: DSV pressmaterial.

DSV i logistiskt samarbete med Saudi Sovereign Wealth Funds

NEOM, som ägs av Saudi Sovereign Wealth Fund, har tillsammans med DSV tillkännagivit ett enormt logistiskt samarbete på 10 miljarder dollar för att stödja utvecklingen av NEOM-projekt. DSV säger att partnerskapet kommer att fokusera på att tillhandahålla logistiktjänster för NEOM under de kommande åren.

Enligt avtalet kommer DSV att ansvara för tillhandahållande av från produktion till kund-leveranser, utveckling och investeringar i transport- och logistiktillgångar och infrastruktur samt transport och leverans av varor och material inom NEOM. NEOM kommer att inneha 51 procent av samarbetsföretaget medan DSV äger de återstående 49 procenten.

Idén annonserades redan i januari 2019 och tanken bakom NEOM-projektet är att utveckla ett nytt område i nordvästra Saudiarabien ”utrustat med alla element för att göra det till den bästa platsen att bo och arbeta på och en ledande investeringsdestination”.

I pressmeddelandet om samarbetet sade NEOM att man föreställer sig ”oöverträffad efterfrågan på bygglogistik fram till den 31 december 2031, med fortsatt tillväxt inom icke-byggande logistik därefter”.

Slutförandet av partnerskapet inväntar nu de sedvanliga myndighetsgodkännandena vilka förväntas komma under andra kvartalet 2024, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-31 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Logstiksamarbete NEOM Samriskbolag Saudi Sovereign Wealth Funds