EA Åkeri i Skara certifierat enligt Fair Transport

Ytterligare ett av Tempcons dotterbolag är nu certifierat enligt Fair Transport. Det är Erling Andersson Åkeri med huvudkontor i Skara och trafik över hela södra och mellersta Sverige samt även norrut. Stefan Ohlmander, vd på EA Åkeri säger: ”Vi är stola över att ha klarat vår certifiering av Fair Transport, transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg.”

Som certifierade visar vi att EA är en seriös aktör på marknaden som tar ett stort ansva och det kommer att stärka både företagets varumärke och konkurrenskraft, säger Stefan Ohlmander.

Fair Transport är förknippat med kvalitet, höga miljökrav och att man är en juste arbetsgivare. Den som genomfört det omfattande arbetet inför certifieringen är Emma Sandberg. Till vardags arbetar hon med företagets ledningssystem samt uppföljning av kör- och vilotider.

Företaget är sedan tidigare är certifierade för fyra ISO-standarder, 9001 (kvalitet), 14001 (miljö), 22000 (livsmedelssäkerhet) och 39001 (trafiksäkerhet). Har det underlättat arbetet inför certifieringen för Fair Transport?
– Visst har jag haft stor nytta av att ha den dokumentation som vi har tack vare ISO-certifieringarna, men det har ändå varit ett omfattande arbete att få ihop allt för Fair Transport, berättar Emma. Det är mycket material som måste tas fram och anpassas till Fair Transport och det gäller att ha koll på allt, säger Emma Sandberg.

Vilken har varit den största utmaningen med jobbet?
– Hela arbetet i sig egentligen. Det är ett omfattande arbete som tar mycket tid samtidigt som det har varit ett jättekul projekt, säger Emma Sandberg som är övertygad om att de genom certifieringen kommer att öka sin konkurrenskraft och som seriös aktör på marknaden attrahera nya medarbetare och kunder.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-30 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: EA Åkeri Fair Transport Godstransport Hållbarhet Kavlitetscertifiering Sveriges Åkeriföretag Tempcon