Tiden rinner snart ut för Volta Trucks att hitta en köpare för att rädda företaget. Foto: Volta Trucks. Tiden rinner snart ut för Volta Trucks att hitta en köpare för att rädda företaget. Foto: Volta Trucks.

Volta Trucks söker köpare

Ledningen bakom Volta Trucks försöker snabbt rädda arbetet med den eldrivna lastbilen Volta Zero. Efter det dystra beskedet i förra veckan hoppas man nu hitta en lösning för att ändå kunna gå i produktion, säger källor till nyhetsbyrån Reuters.

Volta Trucks med huvudkontor i Sverige ansökte under förra veckan om konkurs med anledning av en rekonstruktion hos bolagets batterileverantör Proterra, som gick i konkurs i augusti.

Vi var 30 dagar bort från produktion”, säger en källa till Reuters. Bolaget hade fram till konkursen plockat in 460 miljoner euro i kapital från investerare. Kunder till Volta Trucks som tillsammans lagt 5 000 beställningar vill fortfarande ha sina fordon.

Ledningen har en kort tid på sig att hitta en lösning för att rädda bolaget innan man tvingas sälja av sina tillgångar för att minska förlusten. Under den kommande veckan hoppas ledningen på ett bud som kan rädda bolaget.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-25 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Konkurs Volta Trucks Volta Zero