Foto: Volvo Lastvagnar Foto: Volvo Lastvagnar

Volvo FL får mer vridmoment och kraft

Volvo Lastvagnar erbjuder nu sin medeltunga lastbil Volvo FL med en kraftfullare motor på 320 hk, vilket gör att lastbilen kan ta sig an ännu tuffare uppdrag.

Volvo FL är Volvos medeltunga lastbil med en totalvikt på upp till 19 ton. FL finns redan med många hytt- och chassialternativ, ett utbud som nu utökas ytterligare med en ny motor på 320 hk.
– Den här lastbilsmodellen är redan mycket populär tack vare sin mångsidighet för stadskörning. Nu gör vi den ännu mer attraktiv tack vare den nya, starkare motorn som ger föraren extra vridmoment när det behövs. Det innebär att den också effektivt kan driva påbyggnader som till exempel stora pumpar och kranar på räddningsfordon, säger Kenneth Ackerberg, produktchef på Volvo Lastvagnar.

Den nya motorn på 320 hk erbjuder också fördelar för regionala distributionsuppdrag där behovet av fler hästkrafter finns på grund av krävande topografi. Med hjälp av den 8-stegade automatlådan, konstruerad för ett vridmoment på 1200 Nm, kan körlägena ställas in för att fokusera på ekonomi eller prestanda, beroende på vad föraren föredrar.

Både D8K320-motorerna (från och med december i år) och D5K240-motorerna finns i versioner som är utformade för att köras på ren biodiesel (B100). Åttalitersmotorn finns för totalvikter från 12 till 19 ton och femlitersmotorn från 10 till 16 ton.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-19 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: FL Fordonsnyheter Volvo Volvo Lastvagnar