Foto: Ekeri Sverige AB Foto: Ekeri Sverige AB

Börje Jönsson Åkeri miljösatsar ytterligare – med trailers från Ekeri

Ekeri Sverige AB och Börje Jönsson Åkeri fortsätter samarbetet för att erbjuda kvalitativa och miljömedvetna transporter. Ekeris senaste leverans till åkeriet bestod av två FNA-trailers där bakdörrarna ersatts med jalusidörrar. Enheterna är producerade i Ekeris klimatneutrala fabrik och kommer att användas i åkeriets fossilfria transport.

Likt Ekeri har Börje Jönsson Åkeri tidigt valt att ta miljömedvetna beslut. Sedan 2013 har de kört fossilfritt med el- och biogasdrivna fordon både i Sverige och utomlands. Bolaget kör till exempel den elektriska lastbil som åkt längst på el i hela världen. De använder även biogasbilar mellan terminalerna i Helsingborg och Hamburg, och åkeriet har erhållit ett flertal olika branschutmärkelser.

– Alla kunder är positiva till vår satsning att köra fossilfritt. Dock är alla inte lika positiva till att betala för de merkostnader som kommer när man gör den här typen av satsning. Trots detta har vi bestämt oss sedan länge: vi ska vara föregångare inom fossilfria transporter, berättar Fredrik Jönsson, marknadschef på Börje Jönsson Åkeri.

Både Ekeri och Börje Jönsson Åkeri anser att man måste jobba för mer hållbara vägtransporter. Ekeri har under lång tid bland annat prioriterat förnybar energi för att minska koldioxidutsläppen, och sedan 2022 produceras alla enheter i den klimatneutrala fabriken i Finland.

– Ekeris satsningar på allt från hållbarhet till ISO-certifieringar påverkar givetvis våra beslut när vi väljer vilket fabrikat vi ska investera i. Då enheterna är tillverkade i en klimatneutral fabrik kommer åkeriet ännu närmare målet att bli fossilfria på hela ekipaget, fortsätter Fredrik Jönsson.

Ambitionen att ligga i framkant när det kommer till kvalitet har präglat både Ekeri och Börje Jönsson Åkeri sedan de båda företagen grundades. Numera ingår även miljömedvetenhet i båda företagens kvalitetslöfte till kunden.

– Vi på Ekeri är så klart oerhört tacksamma över att få leverera till Börje Jönsson Åkeri, berättar Fredrick Gripenwarg, vd på Ekeri Sverige AB.
– Hög kvalitet på slutprodukten är given, men vägen dit är minst lika viktig. Vi gläds över att våra kunder är med på denna gemensamma hållbarhetsresa.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-21 08:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Börje Jönsson Åkeri Ekeri Miljö