Nya generationens lastbil av typen DAF XD är nu tillgänglig i ETS2. Nya generationens lastbil av typen DAF XD är nu tillgänglig i ETS2.

DAF XD är första distributionslastbilen i ETS2

DAF Trucks och SCS Software har lagt till nya generationens distributionslastbil DAF XD till ETS2 (Euro Truck Simulator 2). Den här distributionslastbilen har fått utmärkelsen ”International Truck of the Year 2023”, är den första distributionslastbilen någonsin att dyka upp i det enormt populära datorspelet.

Den senaste nya generationens DAF XD som introducerades förra året på IAA i Hannover, har satt en ny standard inom segmentet för regional och nationell distribution. XD är i en klass för sig när det gäller effektivitet, säkerhet och förarkomfort, enligt DAF Trucks.

Spelare kan nu uppleva den säkerheten hos XD virtuellt i datorspelet. Den stora vindrutan och de stora sidorutorna med mycket låga bältlinjer i kombination med det låga hyttläget och fönstret med trottoarvy (tillval) ger, enligt DAF, oöverträffad direkt sikt. Det unika DAF Corner View och DAF Digital Vision System används även i spelet för optimal indirekt sikt.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-28 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF XD ETS2 TV-spel Virtuell Lastbilskörning