Extra långa hjulbaser och hyttvarianter

För att kunna anpassa DAF XD med PACCAR PX-7-motor på 6,7 liter efter olika uppgifter och efter förarnas behov, är den nu tillgänglig med hjulbas på upp till 6,9 meter och ett antal olika hytter, inklusive Sleeper Cab- och Sleeper High Cab-hytter. Den här lastbilen med PX-7-motor som fick utmärkelsen ”International Truck of the Year 2023”, är tillgänglig med 4 x 2-chassi.

Tack vare de klassledande aktiva och passiva säkerhetsfunktionerna, den direkta och indirekta sikten och förarkomforten, är DAF XD den ultimata distributionslastbilen på 19 ton. Den kan utrustas med den bränsleeffektiva PACCAR MX-11-motorn (220–330 kW/300–450 hk) och för användningsområden på upp till 19 ton, den ekonomiska PACCAR PX-7-drivlinan på 6,7 liter. Det senare alternativet innebär 600 kg lägre vikt med effekt på 167 kW/230 hk upp till 227 kW/310 hk.

Förutom den Day Cab-hytt som redan är tillgänglig, har DAF lagt till Sleeper Cab- och Sleeper High Cab-hytter till XD PX-7-programmet. Båda hytterna ger ännu bättre körkomfort och boendeutrymme för förare och möjliggör distributionskörning under flera dagar. Den 70 cm breda bädden har den bekväma, tjocka madrassen från DAF XF.

Alla XD-hytter har bra tillgänglighet och god justeringsintervall för sätet och ratten för att ge den bästa förarpositionen. Optimal design av den främre delen av chassit, hyttfjädringen och bakaxelfjädringen bidrar till hög åkkomfort och utmärkta köregenskaper.

Det finns nya, extra långa hjulbaser på upp till 6,9 m som ökar förarkomforten ännu mer vilket är perfekt för användningsområden som är fokuserade på distribution, både temperersad eller inte av skrymmande, men relativt lätta varor till stormarknader och butiker.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-22 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Distribution Lång Hjulbas Paccar Tempererade Transporter