Nu tar Glenn Lempert-Sjö till vänster över Lars Jonssons märken och bland dem importen av Kaupe. Nu tar Glenn Lempert-Sjö till vänster över Lars Jonssons märken och bland dem importen av Kaupe.

Kaupe får ny importör i Sverige

Finska släpvagnstillverkaren Kaupe som varit representerade i Sverige sedan många år får nu en ny importör i Sverige.

Sedan 1996 har representationen skötts av Lars Jonsson, som nu lämnar för nya utmaningar i livet. Det nya bolaget Kaupe Sverige AB kommer att ägas och drivas inom JPGS-gruppen, försäljning och reservdelslager flyttas till Skummeslövsstrand i Södra Halland. Fabriken i Finland, Kaupe OY, kommer också äga en minoritetspost i bolaget.

Det har varit en rolig resa att jobba med Kaupe under alla år, säger Lars Jonsson som nu gläds åt att lämna över till Glenn Lempert-Sjö och hans team som redan förra våren tog över Lars Jonssons andra märken; Chereau och SOR.

Kaupes produktion är i första hand inriktad på skåpvagnar och skåppåbyggnationer, men även flak-, lastväxlar- och tippbyggnationer och släp finns i sortimentet. Gemensamt för alla produkter är dess stabila konstruktion som är unik på marknaden.
– Vi ser mycket fram emot att ta över och utveckla affärerna kring detta välrenommerade fabrikat i Sverige, säger Glenn Lempert-Sjö.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-27 08:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Flak JPGS Kaupe Lars Jonsson Lastbäxlare Lempert-Sjö Påbyggnation Släp