Mattsvart botten och knallgul dekor sticker ut. Foto: Iveco Group. Mattsvart botten och knallgul dekor sticker ut. Foto: Iveco Group.

Specialutgåvor för Metallicas turné 2024

Iveco kommer att stödja heavy metal-bandet Metallica under den europeiska delen av deras M72-världsturné 2024. Det gör Iveco genom att leverera elektriska och naturgasdrivna lastbilar och minibussar.

För att markera tillfället kommer det också att produceras lastbilar av modellerna S-Way och S-eWay Metallica specialutgåvor. Dessa har mattsvart lack och en knallgul Metallica logotyp.

Hos Iveco Group är man glada och Luca Sra, vd på Iveco Group, säger: ”Det finns ingen bättre tidpunkt att tillkännage ett verkligt elektrifierande partnerskap.” Nu ser man fram emot att transportera bandet och personalen i fordon som drivs av alternativa drivmedel för att förändra framtiden.

Detta håller Metallicas trummis och medgrundare Lars Ulrich med om. ”Metallicas mål är i linje med Ivecos planer på att förändra framtiden för transporter och koldioxidutsläpp. Vi insåg den enorma potentialen i att minska koldioxidutsläppen inom tunga transporter. Vi delar båda samma värderingar om originalitet, innovation, att driva förändring, att vara pålitliga, pålitliga och också ge tillbaka”, säger Ulrich i Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-20 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa <Drivmedel Heavy Metal Iveco Metallica Rockturné Specialutgåva