Är vätgasdrift framtiden för långväga transporter? Foto: Viritech. Är vätgasdrift framtiden för långväga transporter? Foto: Viritech.

Vätgasspecialisten Viritech satsar 5 miljoner pund på vätgasutveckling

Viritech har lanserat ett finansieringsprogram på motsvarande cirka 67 000 000 svenska kronor för att stödja nästa tillväxtfas för företag som satsar på vätgasdrift.

Företaget säger att de syftar till att gå från forskning och utveckling till intäktsgenerering och med det hoppas man samla in pengarna från riskkapital, förmögenhetsförvaltningsföretag och strategiska investerare.

Kampanjen har redan börjat med en delning på Seedrs crowdfunding-plattform.
Viritechs väteenergihanterings- och energilagringsteknologier är designade för att erbjuda bättre vikt- och räckviddsutmaningar jämfört med det batteridrivna fordon erbjuder.

Viritechs vd Phil Wild säger: ”Teamet har snabbt positionerat Viritech som en global ledare inom utvecklingen av högpresterande lösningar för vätgasdrivsystem och detta nya insamlingsprogram kommer att ge resurserna till den fortsätta utvecklingen av de branschledande teknologierna och att driva på den kommersiella uppskalningsstrategin som siktar på en beräknad marknad för 90 miljarder pund (cirka 1 200 000 000 000 svenska kronor) som kan användas till 2030.”

Ett tidigt införlivande av vätgasdrivlineteknologi förväntas inom kommersiella transporter och företaget utsågs nyligen till projektledare för ett statligt finansierat projekt på motsvarande cirka 40 miljoner svenska kronor för att bygga en 40-tons vätebränslecellslastbil tillsammans med HORIBA MIRA och Intelligent Energy, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-14 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränslecellsdrift Crowd Funding Vätgasdrift Vätgaslastbil Viritech