Foto: Volta Trucks. Foto: Volta Trucks.

Volta Trucks inställda på att köpa ut större fordringsägare

Volta Tucks, efter konkursen, satsar enligt källor på att köpa ut större fordringsägare. En av de största borgenärerna till Volta Trucks tros vara i framskridna diskussioner för att köpa det brittiska företaget ur administration.

Tidningen Proffs har följt utvecklingen av Volta Trucks och även rapporterat om att företaget gick i konkurs.

Voltas administratör, Marcel & Alvarez har avböjt att kommentera ryktena om ett utköp av fordringsägare pågår, men Sky News rapporterade att New York-baserade Luxor Capital Group närmade sig ett avtal om att köpa verksamheten och rädda hundratals jobb.

Enligt Sky News ska en överenskommelse kunna nås inom kort, även om källor också varnade för att tidtabellen kan förändras. Under oktober sade Alvarez & Marcel att de letade efter en potentiell köpare till elbilstillverkaren för att säkra sin framtid.

Volta Trucks sade att de hade ställts inför utmaningar sedan de startade 2019 och att dess batterileverantörs drag att ansöka om konkurs hade haft en betydande inverkan på dess tillverkningsplaner.

Företaget ansökte om konkurs i Sverige trots att dess brittiska del inte kom in i processens förrän dagar senare. Flytten till USA satte 850 jobb i fara varav 600 var i Storbritannien, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-27 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Konkurs Volta Trucks