Foto: Volvo Lastvagnar Foto: Volvo Lastvagnar

Volvo FH Electric ”Truck of the Year 2024”

Volvo Lastvagnar kammar hem det prestigefyllda branschpriset för sin Volvo FH Electric. Det är första gången någonsin som en helelektrisk lastbil vinner priset.

Volvos tunga eldrivna lastbil, Volvo FH Electric, har utsetts till International Truck of the Year 2024. Juryn motiverar sitt beslut med att berömma den elektriska lastbilens prestanda, sömlösa acceleration, samt att den är vibrationsfri och tyst.

– Med introduktionen av Volvo FH Electric har Volvo Lastvagnar levererat ett toppmodernt program av batteridrivna ellastbilar som lämpar sig för ett brett spektrum av transportuppdrag. Det är ett bevis på att energiomställningen ökar i styrka även i dagens utmanande affärsmiljö, säger Gianenrico Griffini, ordförande för International Truck of the Year.

Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, tog emot det prestigefyllda priset i går kväll under prisceremonin på Solutrans Transport Exhibition i Lyon, Frankrike.
– Jag är väldigt stolt över det här erkännandet att vår Volvo FH Electric har vunnit detta mycket respekterade pris. För första gången i historien har transportbranschen utsett ett elfordon till Truck of the Year, säger Roger Alm.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit till den här framgången. Det bygger på ett fantastiskt lagarbete med passion och engagemang bland våra fantastiska kollegor inom Volvokoncernen, och ett nära samarbete med våra värdefulla kunder, partners och leverantörer.

Det är fjärde gången som Volvos FH-modell utses till Truck of the Year. Volvo har globalt sålt 1,4 miljoner FH-lastbilar.

Serieproduktionen av Volvo FH Electric startade 2022 i Volvos fabrik i Tuve, Göteborg och produktionen i fabriken i Gent, Belgien, startade 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-23 08:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering FH Electric Truck of the Year Volvo Lastvagnar