Foto: Ford Trucks. Foto: Ford Trucks.

Ford Trucks F-LINE-serien med avancerade säkerhetsfunktioner

Ford Trucks presenterade nyligen sina senaste produkter och teknologier på Solutrans, en av Europas främsta mässor för tunga och lätta kommersiella fordon. Förutom presentationen av den nya F-LINE-serien, introducerade Ford Trucks även avancerade säkerhetsfunktioner, uppkopplade fordonsteknologier och en fräsch design.

Med på utställningen fanns också Ford Trucks F-MAX SELECT, en begränsad version av F-MAX samt en banbrytande väteförbränningsmotor som signalerar ett stort framsteg inom hållbar teknik hos Solutrans.

Tillverkad och utvecklad av Ford Trucks, utmärker sig F-LINE-serien med sina uppkopplade fordonsteknologier, avancerade säkerhetsfunktioner och en blandning av komfort och modern design.

Serien omfattar lastbilar, entreprenadbilar och dragbilar. Lastbilar med 4×2, 6×2 och 8×2, dragbilar med 4×2 och 6×4 samt anläggningsfordon med 6×4 och 8×4. Ford Trucks utlovar ”exceptionell prestanda och innovation inom kommersiella transporter”.

F-LINE-serien uppvisar en påtaglig avvikelse i designestetik i vilken man prioriterar komfort och bekvämlighet i interiören för att ge en positiv körupplevelse. Serien erbjuder även utbyggd säkerhet med avancerade förarassistanssystem. Funktioner som Pedestrian Advanced Emergency Braking System och Intelligent Adaptive Cruise Control med Stop & Go som reagerar snabbt i kritiska situationer.

Andra funktioner är High Beam Assist, Lane Departure Warning System, Intelligent Speed Assistance och Blind Spot Information System, ökar medvetenheten och proaktiva säkerhetsåtgärder för en säker resa. Parkeringshjäl, däcktrycksövervakningssystem, nödstoppssignal, underlättande av alkolås och varning för om föraren börjar bli trött.

Integrerat med Ford Trucks ConnecTruck-system blir varje modell i serien en del av en uppkopplad flotta. Integrationen ökar körupplevelsen och ger driftsfördelar. Ford Trucks menar att man sätter en ny standard för fordon inom kommersiella transporter.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-01 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil F-Line F-MAX Ford Trucks Lastbilsmässa Solutrans Vätgaslastbil