Foto: Opel Foto: Opel

Opel levererar 400 elektriska bilar till Postnord

Vid en upphandling om 400 nya elektriska postbilar till Postnord blev K.W. Bruun, generalagent för Opel i Sverige, vald som leverantör. Under 2024 kommer specialtillverkade och högerstyrda Opel Combo Electric att börja leverera post i Sverige.

– Vi är mycket glada att Postnord valde oss som leverantör av sina nya elektriska postbilar, säger Pamela Åkesson, Key Account Manager på K.W. Bruun.

Postnord är en av Nordens största fordonsägare med omkring 7 500 fordon i bruk. Som en del av företagets klimatmål ställer företaget successivt om till eldrivna fordon som i dag står för ungefär en tredjedel av flottan.
– Vi byter konstant ut fordon över året där nya bilar tas i bruk och vid en upphandling fick våra ramavtalsleverantörer för lätta fordon inkomma med anbud till Postnord på efterfrågad volym. Opel blev i denna upphandling det mest fördelaktiga valet för oss med den elektriska modellen Opel Combo Electric, säger Serkan Aktas, Vehicle Specialist, på Postnord Sverige.

Postnords verksamhet kräver specialtillverkade fordon som kan tillmötesgå specifika krav som underlättar postutdelningen. Exempelvis behöver fordon som Postnord använder för postutdelning vara högerstyrda för att underlätta arbetet för förarna.
– K.W Bruun har varit väldigt lyhörda och flexibla både under och efter upphandlingsprocessen med att kunna anpassa fordonet efter våra verksamhetsbehov. Ett annat exempel är modifieringen som utförs i fönsteröppningen på förardörren där man planat ut karossen i öppningen för att få en så plan yta som möjligt, vilket underlättar utdelning av försändelser för våra medarbetare, säger Serkan Aktas.

Den nya upphandlingen är inte första gången Postnord och Opel har samarbetat genom åren. Under 70- och 80-talet hade dåvarande svenska Postverket flera Opel Kadett i sin flotta.
– Redan då anpassades fordonen till vår postverksamhet där Kadetterna, som även kallades Kadett Post, konstruerades med högre tak, större framruta, skjutdörr och högerstyrning samt automatlåda, säger Serkan Aktas.

Under 2024 kommer de första Opel Combo Electric att vara redo att sättas i bruk över hela landet.
– Nu ser vi fram emot att se de första Opel Combo Electric på vägarna, säger Pamela Åkesson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-19 15:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Företagsäffärer K.W. Bruun Opel Combo PostNord