Foto: Firstcargo.se Foto: Firstcargo.se

Danska BHS Logistics köper First Cargo

Danska BHS Logistics utökar sin verksamhet och stärker täckningen i Norden och Europa genom att köpa upp den svenska speditören First Cargo vars fokus är vägtransporter på nyckelmarknaderna Sverige, Spanien, Italien och Portugal från egna kontor och terminalhubbar i Göteborg, Malmö och Madrid.

First Cargos 31 medarbetare kontrollerar ett 70-tal fordon genom partners och har ett nära samarbete med 15 terminalhubbar på företagets nyckelmarknader samt ett starkt nätverk i Frankrike, Tyskland och Österrike.

Bolagets verksamhet och geografiska täckning är en stark koppling till BHS Logistics flotta på 500 kontrollerade vägenheter och styrkepositioner i Danmark, Norden, Tyskland och
Benelux. Förvärvet kommer att stärka BHS Logistics och ge kunderna i båda företagen en bättre partner med bredare och djupare täckning. Det skriver BHS i ett pressmeddelande.

First Cargo har gjort riktade satsningar inom kvalitets- och miljöledning för att stärka konkurrenskraften och är certifierat inom kvalitetsledning (ISO 9001) och miljöledning (ISO 14001) sedan 2011. 2022 fick First Cargo som första svenska transportföretag en ISO 26000-certifiering baserad på företagets insatser inom socialt ansvar och bidrag till en mer hållbar utveckling.

First Cargo-verksamheten fortsätter oförändrad i den egna delen av BHS Logistics, precis som två av ägarna, Thomas Lindström och Johan Almén, fortsätter i företaget medan Leif Johnsson går i pension.

Den fjärde delägaren, Sven Algholm, avled nyligen efter en längre tids sjukdom. Ägarbytet medför inte förändringar i organisationens kundrelationer eller villkor. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-09 13:15
Kategori: Nyheter
Taggar: BHS Logistics First Cargo Företagsäffärer