”Goodyears offroaddäck och TPMS banar vägen till segern," säger Maciej Szymański, marknadschef i Europa för Goodyear. ”Goodyears offroaddäck och TPMS banar vägen till segern," säger Maciej Szymański, marknadschef i Europa för Goodyear.

Goodyears stärker Team De Rooy i Dakarrallyt 2024

Goodyear förstärker sitt partnerskap med Team De Rooy för Dakarrallyt 2024. Som deras officiella däckleverantör stöttar Goodyear det nederländska teamet med högpresterande offroad-däck och däckhanteringslösningar under varje etapp av tävlingen. Dakarrallyt är en prövning inte bara för deltagarna utan även för fordonen vars utrustningar utsätts för extrema förhållanden.

För att övervaka däcktemperatur och trycknivåer i realtid, används Goodyears Tire Pressure Monitoring System (TPMS). Detta gör att teamet snabbt kan vidta åtgärder när utmaningar dyker upp vilket minimerar mängden avbrott.

Dakarrallyt pågår mellan den 5 och 19 januari 2024. Det går av stapeln i AlUla och slingrar sig över de enorma landskapen i Saudiarabien för att nå sin kulmen i Yanbu vid Röda havets kust. Evenemanget varar i 14 dagar och omfattar 1 prolog och 12 etapper som tillsammans täcker hela 5 000 kilometer. Något som är anmärkningsvärt för i år är att rutten till 60 procent består av nya sektioner vilket garanterar en helt ny och spännande upplevelse för deltagarna.

Under Dakarrallyt 2024 kommer Team De Rooy att köra med tre fordon som vart och ett är utrustat för framgång.
#600 Boss Machinery Team De Rooy FPT: Piloten/föraren Janus van Kasteren Jr., navigatören Marcel Snijders och mekanikern Darek Rodewald strävar efter att försvara sin titel.
#622 Becx Competition Team De Rooy FPT: Piloten/föraren Michiel Becx, navigatören Edwin Kuijpers och mekanikern Wuf van Ginkel, vinnarna av Rally du Maroc 2023, är inställda på en ny seger.
#618 Ladies Team De Rooy FPT: Föraren Anja van Loon, navigatören Floor Maten och mekanikern Marije van Ettekoven skriver historia som det första nederländska kvinnliga laget i Dakarrallyt, och de bygger därmed vidare på det framgångsrika samarbetet i Rally du Maroc.

Team De Rooy förstår vilken roll däcken spelar i Dakarrallyt och har återigen valt Goodyear offroaddäcken. Däcken följer tävlingsreglerna och de erbjuder tålighet och ett överlägset grepp i olika terräng som inklusive sand, stenar, branta kullar och svindlande backar. offroaddäcket har designats för att reducera värmegenerering i höga hastigheter, vilket förstärker tåligheten i de extrema förhållanden som den saudiarabiska öknen bjuder på.

Goodyear TPMS kommer sömlöst att integreras i Team De Rooys fordon för att tillhandahålla fortlöpande övervakning av däcktryck och temperatur. Integrationen gör att teamet dynamiskt och i realtid kan justera sin rallystrategi baserat på bedömningar av vägförhållanden och däckprestanda. De avancerade lösningarna bidrar med mer än att spåra däcktemperatur och trycknivåer vilka är helt avgörande för att teamet snabbt ska kunna hantera vissa utmaningar som uppstår, och därmed reducerar lösningarna risken för långa avbrott. Detta är väldigt viktigt då avbrott potentiellt kan leda till att man tappar värdefull tid under tävlingens gång.

Maciej Szymański, marknadschef i Europa för Goodyear, säger att man ser fram emot Dakar 2024. Han säger: ”Goodyears offroaddäck och TPMS banar vägen till segern.”

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-03 13:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Dakarrally Goodyear Iveco Team de Rooy TPMS