Till vänster Staffan Lindewald, vd Malte Månson Group och Erik Hult, vd och grundare Experten Group. Till vänster Staffan Lindewald, vd Malte Månson Group och Erik Hult, vd och grundare Experten Group.

Malte Månson förvärvar Experten Group

Ett nytt spännande kapitel inleds när Malte Månson nu förvärvar Experten Group, vilket resulterar i skapandet av en verkstadskoncern med totalt 26 geografiskt väl lokaliserade verkstäder.

I samband med förvärvet återinvesterar säljarna till Experten Group en väsentlig del av köpeskillingen i Malte Månsons ägarbolag och kommer att inneha exekutiva nyckelbefattningar i den utökade koncernen. Detta strategiska partnerskap är grundat på en gemensam vision om att stärka och förbättra kundupplevelsen för Sveriges åkerier och bussbolag.

Experten Group består i dag av åtta moderna och välutrustade verkstäder för bussar, lastbilar och transportbilar i Stockholmsområdet, Enköping, Uppsala, Malmö och Göteborg. Bolaget omsätter cirka 145 miljoner och har 75 medarbetare. Tillsammans beräknas den samlade koncernen omsätta drygt 600 miljoner kronor 2024.

Malte Månson och Experten Group delar värderingar och en övertygelse om att kunden alltid bör stå i centrum för verksamheten. Genom att förena resurser och expertis kommer kunderbjudandet med fokus på kvalitet, service och tillgänglighet att stärkas ytterligare.

Den utökade närvaron med 26 strategiskt lokaliserade verkstäder kommer att skapa en mer tillgänglig och effektiv plattform för att möta och överträffa kundernas förväntningar.

Experten Groups nuvarande ledningsteam kommer att fortsätta leda Experten Group och arbeta tillsammans med Malte Månson för att säkerställa en smidig övergång och framgångsrik integration av de två organisationerna. Tillträdet är tänkt att ske under första kvartalet och är villkorat av sedvanliga tillträdesvillkor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-15 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Buss Expert Group Lastbil Lastbilsverkstad Malte Månson