Foto: Central Motorway Police Group. Foto: Central Motorway Police Group.

Tedrickande chaufför åtalas i Storbritannien

En lastbilschaufför har fått körkortet indraget i 12 månader samt måste avtjäna 200 timmars samhällstjänst efter att ha stannat på motorvägen M6 i Storbritannien – för att dricka en kopp te.

West Midlands-polisen sade att föraren åtalas för vårdslöshet efter händelsen på avfarten från motorvägen. Tilltaget kommer även att ge kännbara böter.

Reglerna för hur man får bete sig på en motorväg är tydliga. Ingen får stanna på någon körbana, nödområde, av- eller påfart om det inte är en nödsituation.

Polisen twittrade om händelsen och skrev då att: ”Föraren av den här lastbilen tyckte att det var acceptabelt att ta sin paus och ta en kopp te på den livligt trafikerade M6, något som föraren fick kännbara böter för, måste avtjäna 200 timmars samhällstjänst samt få se sitt körkort indraget i 12 månader.”

I en kommentar till polisens tweet framhöll en anonym person att chauffören straffats för hårt. Personen skriver vidare att: ”Jag brukar färdas på den platsen regelbundet. Det är inte det minsta farligt att stanna där eftersom fordon accelererar från rondellen högre upp för att nå motorvägshastigheter.”

Domstolen diskvalificerade honom från att köra bil i 12 månader, 200 timmars obetalt arbete och kännbara böter, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-15 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter Chaufför Körkortsomhändertagande Motorvägsregler Polisen Samhällstjänst Tedrickande Trafiksäkerhet