Tingstadstunneln stängs under en helg

Helgen den 19–21 januari stängs Tingstadstunneln helt på grund av renoveringsarbeten. Trafiken leds om via Marieholmstunneln. Räkna med köer och längre restider.

Renoveringen av Tingstadstunneln har pågått sedan april 2022 och innebär att ett tunnelrör är stängt och E6-trafiken går dubbelriktad i det motsatta röret med ett körfält öppet i varje riktning. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln (se bild under texten).

Helgen den 19–21 januari görs arbeten med installationer och tekniska lösningar för vattenförsörjning som innebär att Tingstadstunneln måste stängas helt för trafik. Detta sker från fredagen klockan 22.00 till måndagen klockan 05.00. Under tiden hänvisas trafiken till Marieholmstunneln och Älvsborgsbron.

Avstängningen kan leda till köer och längre restid. Var därför ute i god tid och planera din resa i förväg. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen innan du sätter dig i bilen för att på så sätt se var köerna är just där och då.

Resenärer i kollektivtrafiken rekommenderas att söka sin resa i appen Västtrafik To Go.

När Tingstadstunneln öppnar igen på måndagsmorgonen så gäller samma trafiklösning som tidigare, alltså ett körfält öppet i varje riktning för E6-trafiken. Renoveringen av Tingstadstunneln väntas bli klar i maj 2024.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-11 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Renoveringsarbete Tingstadstunneln Trafikomledning Trafikverket