Genrebild. Foto: Proffs/arkiv. Genrebild. Foto: Proffs/arkiv.

Vinterkörförbud för lastbilar i Tyrolen

Vinterförbudet för tunga lastbilar 2024 kommer snart att träda i kraft på vissa motorvägar i Tyrolen. Detta enligt ett beslut publicerat av det österrikiska federala ministeriet för klimatskydd, miljö, energi, mobilitet, innovation och teknik.

I Sverige kom nyligen Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) med ett förslag om att tunga ekipage skulle kunna förbjudas att köra när vissa väderförhållanden råder. I österrikiska Tyrolen har man redan beslutat om ett sätt att stoppa tunga ekipage.

I enlighet med det österrikiska federala ministeriet kommer nya vinterkörförbud för lastbilar att gälla i Tyrolen på lördagar fram till början av mars på motorvägen Inntal (A12) och Brennermotorvägen (A13).

Vinterkörförbudet träder i kraft lördagen den 13 januari 2024 och gäller för lastbilar eller kombinationer av lastbilar med en högsta tillåtna vikt på mer än 7,5 ton som färdas till eller genom Italien eller till eller genom Tyskland.

Sista lördagen som körförbud gäller är den 9 mars 2024. Den varar klockan 07.00-15.00, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-12 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsförbud Tyrolen Vinterkörförbud Vinterväder Vinterväg Vinterväghållning