Arga spanska bönder i protest. Kanske får de sällskap av transportsektorn. Foto: @twitter/DGT. Arga spanska bönder i protest. Kanske får de sällskap av transportsektorn. Foto: @twitter/DGT.

Bondeprotester i Spanien – transportsektorn vill ansluta sig

Bondeprotesterna i Frankrike som har svept in flera europeiska länder, har nu nått Spanien. Demonstrationerna har orsakat trafikproblem på många håll i landet. En protest från företrädare för transportbranschen planeras också i landet.

Spanska bönder protesterar för att kräva högre priser på jordbruksprodukter, mer stöd från EU och bättre levnadsvillkor. Demonstrationerna stör trafiken på många vägar, inklusive motorvägar.

En protest inom transportsektorn startar också denna vecka. Plattformen för transportsektorns försvar uppmanar till deltagande i en generalstrejk lördagen den 10 februari.

Vid en presskonferens i Madrid i går, meddelade plattformen för egenföretagare och mikroföretag att vägtransportsektorn skulle ansluta sig till böndernas protest. Hittills har åtgärden inte stötts av andra arbetsgivarorganisationer för vägtransporter.

Vill du läsa hela Trans.INFO:s artikel i sin helhet och även se filmer från protesterna, finner du den här.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-07 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bondeprotest Bondeupproret Spanien Trafikstockning Transportsektorn