Hyundai levererar helelektrisk lättlastare till Iveco

Hyundai Motor Company och Iveco Group (EXM: IVG) meddelar idag att de har undertecknat ett leveransavtal för ett Iveco-märkt helelektriskt lätt kommersiellt fordon för Europa, baserat på Hyundais globala modulplattform för eLCV. Det nya fordonet kommer att ingå i Iveco Groups sortiment med lätta kommersiella elfordon och stärka koncernens LCV-portfölj tillsammans med Iveco Daily.

Hyundai Motor och Iveco Group inledde sitt partnerskap i mars 2022 och har sedan dess nått konkreta resultat inom vätgasdrivna kommersiella fordon, inklusive den gemensamt utvecklade eDAILY FCEV och lanseringen av stadsbussen E-WAY FCEV.

Iveco Daily blir den första exportmodellen som tillämpar Hyundais nya globala modulplattform för eLCV (helelektriska lätta kommersiella fordon) med totalvikt på mellan 2,5 och 3,5 ton. För att möta de ökande behoven av specialiserade elfordon på marknaden i framtiden har den innovativa plattformen Hyundais senaste teknik för nästa generation av BEV och en låggolvskonstruktion.

Inom ramen för partnerskapet kommer Hyundai att tillverka och leverera detta lastbilschassi för den europeiska marknaden och Iveco Group kommer att lokalt anpassa och distribuera de kompletta fordonen enbart via sina återförsäljarkanaler.

Modellen kommer att lanseras på mässan IAA Transportation 2024, som i år hålls den 16–22 september i Hannover, Tyskland.
– Det unika partnerskapet mellan Iveco Group och Hyundai Motor Company tar ytterligare ett viktigt steg framåt. Introduktionen av detta nya helelektriska fordon är särskilt spännande för den europeiska marknaden, där distribution och leverans i städer och förorter är mycket viktiga uppdrag för logistikoperatörer, säger Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Grou.

– Vi är glada över att utöka produktportföljen för vårt partnerskap ytterligare med vår nya globala modulplattform för eLCV, säger Ken Ramírez, Executive Vice President och chef för Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business på Hyundai Motor Company.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-06 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Företagsnyheter Hyundai Iveco