Nya versionen av Mercedes-Benz klassledande transportbil Sprinter blir säkrare än någonsin. Nya versionen av Mercedes-Benz klassledande transportbil Sprinter blir säkrare än någonsin.

Nya Sprinter får högre säkerhet än någonsin

Nya versionen av Mercedes-Benz transportbil Sprinter blir säkrare än någonsin. Redan i standardutrustningen ingår nu funktioner som enligt tillverkaren är unika i klassen, bland annat en aktiv bromsassistent som känner av korsande trafik.

Nya versionen som haft säljstart i dagarna är inget undantag. Redan i standardutförande har den funktioner i klass med Mercedes-Benz personbilar.

Senaste versionen av den aktiva bromsassistenten varnar för mötande eller korsande trafik i upp till 70 km/tim och kan själv utföra undanmanövrer i hastigheter i upp till 40 km/tim. Aktiv kurshållningsassistent som hjälper till att hålla bilen i rätt körbana är också standard liksom farthållare som anpassar farten efter rådande hastighetsbegränsning.

Även dödvinkelassistent och Mercedes-Benz trötthetsvarnade Attention Assist ingår som standard.

En rad tillval finns också som exempelvis en adaptiv farthållare som automatiskt anpassar farten även i till exempel rondeller och motorvägsavfarter. Man kan även lägga till ett system som varnar för oskyddade trafikanter på passagerarsidan. Det erbjuds även en digital innerbackspegel som med hjälp av en bakåtriktad kamera ”ser igenom” skåp och påbyggnader.

Mercedes Sprinter finns i flera olika versioner som du kan få veta mer om på Mercedes-Benz hemsida.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-20 14:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Budbil Lätt Lastbil Mercedes Sprinter Trafiksäkerhet