Processen kring en konkurs är inte alltid helt lätt och det kan behövas stöd. Processen kring en konkurs är inte alltid helt lätt och det kan behövas stöd.

Rekordmånga konkurser ger nya möjligheter

År 2023 blev ett mörkt år med rekordmånga konkurser, även inom transportnäringen. Att vid en konkurs få ut så mycket som möjligt är inte alltid enkelt, detsamma gäller för fordringsägare och kanske det kan behövas stöd i den processen.

När kreditupplysningsföretaget Creditsafe summerar konkursåret 2023, gör de det med det högsta antalet konkurser sedan deras mätningar började 1999. Denna trend belyser och understryker behovet av lösningar för ekonomisk återhämtning och hållbar tillväxt. Detta menar bland andra PS Auction som är av aktörerna i processen kring konkursbon.

Målet är att skapa nya ekonomiska möjligheter och att aktivt stödja företags återuppbyggnad. I takt med att konkurserna ökar är det PS Auctions uppgift att ge andra företag en chans att växa och blomstra samtidigt som fordringsägare till konkursbon kan få hela eller delar av sin fordran återbetald.

Auktionerna spelar en avgörande roll i att stimulera den lokala ekonomin och främja hållbarhet. Genom att välja begagnat framför nytt, bidrar man inte bara till en minskning av avfall och överkonsumtion, utan främjar också en cirkulär ekonomi.
– Vi frigör kapital och möjliggör att maskiner, inventarier och lager hittar nya ägare vilket gynnar alla parter, säger Per Henriksson är vd för PS Auction som just nu ser ett ökat inflöde inom främst bygg-, transport- och tillverkningsindustrin.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-29 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordringsägare Konkurs Konkursbo PS Auctions