Från vänster: Burkhard Eling, vd hos Dachser, Peter Haveneth, vd hos Frigoscandia och Alexander Tonn, operativ chef Road Logistics hos Dachser. Från vänster: Burkhard Eling, vd hos Dachser, Peter Haveneth, vd hos Frigoscandia och Alexander Tonn, operativ chef Road Logistics hos Dachser.

Dachsers köp av Frigoscandia nu godkänt

Från den 4 mars 2024 är Frigoscandia AB ett helägt dotterbolag till Dachser och därmed en del av logistikleverantörens Food Logistics-nätverk. Detta markerar också starten för det skandinaviska livsmedelslogistikleverantörens fullständiga integration i Dachsers nätverk.

Den 21 december 2023 kunde vi berätta att Dachser skulle förvärva Frigoscandia som med sina 1 300 anställda främst finns på kärnmarknaden Sverige samt i Norge och Finland fördelat på cirka 40 orter. Inklusive Frigoscandia har Dachser alltså cirka 2 000 anställda i regionen. År 2022 hade företaget en omsättning på 280 miljoner euro.

I slutet av december tecknade Dachser ett avtal om att förvärva Frigoscandia AB, en av de ledande leverantörerna inom livsmedelslogistik för temperaturkontrollerade och frysta produkter på den nordiska marknaden, av private equity-investeraren Mutares SE & Co KGaA.

I februari godkändes förvärvet av EU-kommissionen och när nu processen är slutförd, kan integrationen i Dachsers nätverk inledas. Frigoscandia kommer fortsatt att ledas av vd Peter Haveneth och hans ledningsgrupp.

När transaktionen är slutförd kommer Frigoscandias samtliga cirka 1 300 anställda att flyttas över till Dachser som välkomnar deras kunskaper om de nordeuropeiska marknaderna.

Eftersom Dachser Food Logistics inte har sina egna strukturer i Sverige, Finland eller Norge kommer förvärvet inte att skapa några dubbla strukturer där. Totalt sett kommer antalet anställda hos Dachser i Norden att öka till cirka 2 000.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-06 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dachser Företagsförvärv Frigoscandia Livsmedelslogistik Tempererade Transporter