Jimmy Rosenqvist, vd Jimmy Rosenqvist AB och Staffan Lindewald, vd Malte Månson Group. (Fotomontage.) Jimmy Rosenqvist, vd Jimmy Rosenqvist AB och Staffan Lindewald, vd Malte Månson Group. (Fotomontage.)

27:e verkstaden i Malte Månsons regi

Malte Månson verkstäder, Sveriges största oberoende verkstadskedja för kommersiella fordon, har förvärvat en nybyggd och modern verkstad i Stigamo industriområde i Jönköping. Verkstaden ägdes tidigare av Jimmy R Transport AB. Förvärvet stärker Malte Månsons närvaro i regionen och utgör ett viktigt steg i den fortsatta tillväxten.

Förvärvet stärker Malte Månsons närvar i Småland.
– Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa som bygger på hög kundnöjdhet genom att minska onödigt stillestånd för våra kunder”, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson.

Jönköping utgör en central knutpunkt för transport och distribution i landet. Med förvärvet av den nya verkstaden befäster Malte Månson sin position som partner för företag inom transport- och logistikbranschen, både lokalt och nationellt.

När Jimmy R Transport skulle sälja verkstaden var valet enkelt. Även om Malte Månson kom in ganska sent i processen imponerade de med sin beslutsamhet och positiva inställning.
– Det fanns flera intressenter, men när jag ställde frågan till personalen om vem de tyckte skulle bli deras nästa arbetsgivare så föll valet på Malte Månson. Jag ser fram emot det här samarbetet där jag nu som kund i verkstaden får möjlighet till snabb och kvalitativ service för min fordonsflotta, säger Jimmy Rosenqvist, ägare av Jimmy R Transport.

Jönköping blir den 27:e verkstaden i Malte Månson-koncernen och ett viktigt tillskott till företagets befintliga infrastruktur. Malte Månson har sedan tidigare etablerade verkstäder i Kalmar och Växjö, och detta senaste förvärv i Jönköping kompletterar företagets närvaro i regionen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-05 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: . Jimmy R Transport Jönköping Lastbilsverkstad Malte Månson