Dachser köper livsmedelslogistikföretaget Brummer

Med köpet av Brummer, partnern i European Food Network för transport av temperaturkontrollerade livsmedel mellan Tyskland, Österrike och grannländerna, stärker Dachser sitt nätverk för transport och lagring av livsmedel i Europa.

Brummer har varit en av marknadsledarna inom livsmedelslogistik i Österrike och södra Tyskland under många år och nu öppnar sig ytterligare tillväxtpotential under paraplyet av det europeiska Dachser-nätverket.
– Vi tar vårt partnerskap, som har vuxit under åren, till nästa nivå. På så sätt stärker vi hållbart vår position på marknaden och erbjuder våra kunder nya perspektiv för gränsöverskridande livsmedelstransporter och kontraktslogistikerbjudanden. Detta skapar också trygghet och stabilitet för våra medarbetare, säger Hans Brummer och Simone Brummer-Leebmann, Brummers tidigare vd och ägare.

Dachser tar över Brummer Logistik GmbH i Tyskland och Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG i Österrike. Köpet omfattar hela Brummerkoncernens operativa verksamhet. Bolagen har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Köpet kräver fortfarande godkännande från de tyska och österrikiska konkurrensmyndigheterna.

De familjeägda företagen omsatte cirka 128 miljoner euro 2023 vilket gör dem till ett av de ledande livsmedelslogistikföretagen i Centraleuropa.

De två ägarna och verkställande direktörerna för Brummer Logistics Group, Hans Brummer och Simone Brummer-Leebmann, har beslutat att fokusera sin entreprenörsverksamhet på förvaltning och utveckling av fastigheter, särskilt inom logistiksektorn. I framtiden kommer de att få stöd här av dottern Valerie Brummer.

Brummer Logistik GmbH grundades 1977 i Neuburg am Inn och har en 40 000 kvadratmeter stor färsk- och frysanläggning där. Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG började arbeta 2021 och har 45 000 kvadratmeter lagringsutrymme på sin plats i St. Marienkirchen i Österrike.

Godsflöden från hela Europa konsolideras strategiskt direkt nära gränsen, vilket möjliggör optimalt utnyttjande av transportkapaciteten och förbättrad effektivitet i transittider. På sin kärnmarknad i södra Tyskland och Österrike har Brummer för närvarande cirka 950 anställda. Logistikfastigheterna i Neuburg och Sankt Marienkirchen förblir i familjen Brummers ägo och hyrs ut på lång sikt till driftbolagen Brummer Logistik GmbH, Neuburg, och 2 Brummer Logistic Solutions GmbH & Co. KG, Sankt Marienkirchen.

Som en högpresterande fullservicelogistikleverantör fokuserar Brummer på gränsöverskridande transport-, lager- och kontraktslogistiktjänster för livsmedel mellan Tyskland, Österrike och grannländerna. Brummer täcker alla temperaturområden, inklusive frysområdet under -18 grader Celsius.

Utöver det omfattar Brummers erbjudande även omfattande logistiklösningar för kommersiella och industriella kunder. Brummer var en av grundarna till European Food Network 2013, som täcker 33 länder i Europa under Dachsers systemledning.

Inom detta nätverk har tillverkare, leverantörer och handelsföretag på livsmedelsmarknaden tillgång till unik nättäckning för styckegodstransporter inom Europa. Förvärvet öppnar upp för en betydande tillväxtpotential för Brummer.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-19 11:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Brummer Dachser Livsmedelstransporter